februari 2017

Start to Run voorjaar 2017

logo Start to Run

AC BREAK richt in het voorjaar 2017 een cursus Start to Run in. In Brasschaat wordt een sessie ingericht voor absolute beginners, met als doel 5 km te lopen na 10 weken training, én een sessie van 5 naar 10 km. Joggers met jarenlange ervaring in Start to Run begeleiden de verschillende groepen naar hun doel.

Kids' Athletics 2017 Ekeren

De laatste namiddag van het atletiekkamp in Ekeren organiseert AC BREAK een Kids' Athletics-meeting. Deze meeting staat open voor alle kinderen met interesse in atletiek, zowel aangesloten als niet-aangesloten atleetjes.

In ploegverband nemen de atleetjes het tegen elkaar op in aangepaste atletiekproeven, zoals precisiewerpen, hindernissenspurt, aflossingen,... Zowel lopen, springen als werpen komen aan bod. Elke ploeg doet acht proeven, die maximaal een kwartiertje duren. Kortom, 2 uur lang alles geven om met de ploeg de overwinning te behalen.

AAS-meeting 27 mei 2017

Jeugdmeeting, die deel uitmaakt van het AAS-criterium. Het uurschema kan onderaan de pagina teruggevonden worden.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 3 ongeacht het aantal proeven waar je aan deelneemt. Voor atleten van AC BREAK is deelname gratis en spreken om 12u00 aan de piste van Brasschaat.

Kapittelloop 2017

Logo Kapittelloop

De resultaten van de Kapittelloop staan online. Zie onderaan deze pagina bij de bijlagen.

Wij danken alle deelnemers, medewerkers, de gemeente, sportraad en de sponsors. Kijk zeker even op hun website door te klikken op hun logo. Door de medewerking en steun van deze lokale handelaars kunnen wij een organisatie als de Kapittelloop mogelijk maken.

De Kapittelloop vindt in 2017 plaats op zaterdag 2 september.

De hoofdwedstrijd is een 10 miles. Voor elke deelnemer aan de 10 miles ligt er een loopshirt klaar. Daarnaast wordt een wedstrijd over 8 km georganiseerd, en een wedstrijd van 4 km. De wedstrijden vinden  plaats in het centrum van Brasschaat. Bovenal blijft de Kapittelloop een sportief evenement voor iedereen.

Natuurlijk ontbreekt een Kids' Run niet op het programma, met afstanden van 400 m en 800 m. En speciaal voor families, bedrijven en verenigingen is er een aflossing met 4 lopers. Elke loper legt een ronde af van 4 km. Brasschaat engageert zich als 'gezonde gemeente'. Wie is de fitste, gezondste familie, bedrijf of vereniging?

Vlaams Kampioenschap Cadetten - Scholieren

Slechts vier ACBR-atleten namen deel aan dit kampioenschap.

Sam Ferny moest als eerste aan de slag bij het polsstokspringen cadetten meisjes, zij behaalde een mooie vierde plaats met een sprong over 2m80, hiermee bleef ze net 1 cm onder haar persoonlijk record. Later die dag werd Sam nog 10e in het hoogspringen met 1m45.

Dan was het de beurt aan de spurters, Jaan won zijn reeks 60mH in 8'03, een evenaring van zijn PR. Catherine De Bie werd derde in haar reeks van de 60m in 8'30, ook deze tijd was snel genoeg om door te gaan naar de finale.
Jaan werd in de finale Vlaams kampioen in 7'83, tevens een nieuw clubrecord, Catherine moest in de finale de strijd staken met een pijnlijke lies. Zij startte dan ook niet meer bij de 200m.

Als laatste kwam Dennis Baccarne in actie, hij werd derde in zijn reeks van de 800m bij de scholieren jongens in een tijd van 2.07'91, ook dit is een nieuw indoor PR voor Dennis. 

Toch ook nog even Tibor Tibor Van den Eynden vermelden, die op een vrije dag voor 9u uit zijn bed kwam om te supporteren voor zijn clubgenoten!

Proficiat allemaal!