BVV Alle Categorieën Heren

Zondag was het de beurt aan de heren om op het nemen tegen andere clubs in de landelijke afdeling.
Een voltallige ploeg trad aan en er werden een paar mooie prestaties neergezet. 

Lorenzo van de Vijver wist de eerste plaats te veroveren in het verspringen met een PR van 7,05m. Ook in het hoogspringen behaalde hij met 1m80 een paar mooie punten.  Jorg Helsen  (PR met  47,45m) bij het speerwerpen en Nick Van Peborgh op de 3000 meter behaalden 11 punten. Ook de andere atleten deden hun uiterste best en sommigen verbeterden zelfs hun PR. Zo liep Dries Peeters de dubbele baanronde in 1.56.90. Yannick Ceulemans liep de 110 m horden in een besttijd van 17.98 en Stijn Peeters verbeterde zijn PR met 2 seconden in de 400m horden. Owen Malone zette een puike prestatie (12m40) neer bij het hinkstapspringen.  Sam Leysen, net uit blessure, nam kogel en discus voor zijn rekening.  Hans Nuyts behaalde de 5 de plaats in een snelle 5000 m. Ook onze andere scholieren deden hun uiterste best en sprokkelden mooie punten. Tibor Van de Eynde sprong 3m60 bij het polsstokspringen en Jacques Deprez liep de baanronde in 53.30.

Bij de korte afstand was de tegenstand te groot. Tim en Jonas waren niet opgewassen tegen de concurrenten en streden voor wat ze waard waren, maar… helaas. Jonas nam echter revanche in de 4 x 100 en wist als slotloper zijn ploeg naar de 7de plaats te loodsen. 

De ganse dag bleven we zo flink in de running en schommelden we tussen de 5 en de 10 plaats, maar bij de laatste estafette (de 4 x 400 m) kraakten we en eindigden we laatste.

Zo behaalden we de 9de plaats in de eindstand.

We merkten bij alle atleten volle inzet en een fijne ploeggeest.  En dat is zeker zo belangrijk als… winnen.