BK Cadetten En Scholieren In Moeskroen: De Laatste Zal De Eerste Zijn.

Dries Peeters (laatste breakatleet in actie) moest zondagavond  in het slotnummer van de dag aantreden in zijn 2000 steeple.  Onze eerstejaars scholier zette er gezwind een vlot tempo in en ...1 na 1 moest de tegenstand afhaken. Hij won zijn Belgische titel in een mooie tijd van 6.12.34.

Jaan Bal kende zaterdag een offday in het polsstokspringen, maar herstelde zich  zondag volledig. In de reeksen van de 200 m won hij zijn reeks in 23.41. 's Namiddags in de finale verbeterde hij zijn PR en werd knap 3de in 23.26.  

Notus Dewindt kwam sterk voor de dag in het hinkstapspringen. Hij behaalde met zijn 3de sprong een PR van  11m 66. Hiermee legde hij beslag op een knappe 4de plaats.

Eva De Rooy behaalde de 6de plaats bij de 1500 m voor scholieren in 4.55.14.

Jacques Deprez liep de baanronde in 53.37. Hiermee behaalde hij de  4de tijd in zijn reeks.

Tibor Van Den Eynden mag ook tevreden zijn over zijn deelname aan het BK. Hij verbeterde zijn PR met een sprong van 3m 90. Hiermee behaalde hij de 6de plaats.  

Trainer Andre Croux laat (als nieuwe websitereporter) hetvolgende optekenen over de polsstokprestaties: "vooreerst een geweldige prestatie van Tibor Van Den Eynden, nl. een 6de plaats met 3m90 en een persoonlijk record. Dit kan tellen als eerste jaars scholier. Bij de cadetten voelde Jaan Bal zich niet zo goed en haalde daardoor helaas zijn aanvangshoogte niet. Nochtans was hij uitgesproken favoriet met een persoonlijk record van 4m20. Uiteindelijk werd zijn reeks gewonnen met een sprong van 3m80 ...

Tags: