BVV alle categoriëen - Brasschaat - Kessel Lo

BVV-weekend A/C – Brasschaat en Kessel-Lo 12 en 13 mei 2018: vrouwen mooi vijfde, mannen zakken na thriller.

Het interclubweekend Alle Categorieën toonde voor AC Break sportief én weerkundig twee gezichten. Bij warm lenteweer pakten de vrouwen zaterdag in eigen huis een uitstekende vijfde plaats in Tweede Landelijke. Zondag kwamen de mannen onder een loodgrijze hemel in Kessel-Lo een punt te kort om zich te handhaven in Ere-afdeling VAL. Wel zuur is dat we door een foute puntentelling tot zondagavond in de waan verkeerden dat we ons hadden gered.

Ladies first: met wat zoek-, duw- en trekwerk kregen we zaterdag toch een volledige ploeg bij elkaar. Met dank aan Annelies Horemans, die zich opofferde om net na haar 100 meter horden ook nog de 400 meter te lopen, én aan Lien Boeykens, die debuteerde op de 3000 meter. AC Break draaide van meet af aan mee in de subtop. Catherine De Bie – eerstejaarsscholiere - zorgde voor de enige 13-punter met een fraaie zege én sterke tijd (25.86 sec) op de 200 meter. Een tweede individuele overwinning ontsnapte haar maar nét: op de 100 meter finishte ze in dezelfde tijd als de winnares van RC Tienen.
Naast één zege eindigden onze atletes driemaal tweede en driemaal vierde. Verder zetten ze nog enkele behoorlijke prestaties neer die soms minder uit de verf kwamen omdat de tegenstand te sterk was.
Bij de 4x100 meter liep de eerste aflossing in het honderd. Maar die diskwalificatie had weinig invloed op de einduitslag. RC Tienen promoveert, Beerschot VAC en Brabo zakken.

Mannen balen

Na de promotie van vorig seizoen moest de mannenploeg met een vertimmerde ploeg de piste en het veld op. Het gedwongen forfait van onze sprinttroef Jaan Bal en de beperkte inzetbaarheid van Robbe Van Riel waren een streep door de rekening. Coach Sam Leyssens offerde zich op en maakte zijn debuut in het hinkstapspringen, zonder training in de benen. Hij haalde de bak en versierde zo vier punten.
Helaas kon de competitie niet slechter beginnen in Kessel-Lo. Dries Peeters, normaal goed voor een zege of een tweede plek op de 400 meter horden, werd door de jury gediskwalificeerd voor een technische fout. Met veel inzet knokten onze atleten voor het behoud in Ere-afdeling VAL. Tweemaal pakten we de volle buit van 13 punten: met Benoit Goethals op de 3000 meter steeple en Timothy Truyts in het discuswerpen. Nick Van Peborgh maakte er een keiharde race van op de 3000 meter. Op één atleet na liep hij er iedereen af.
Voor de aflossingen wisten we dat het moeilijk zou worden. Rechtstreekse concurrent Deinze had snellere estafetteteams. Die vrees bleek juist: ze wipten na de 4x400 meter nog net over AC Break. Er rest niets anders dan de focus op volgend seizoen in Eerste Landelijke.