BVV Dames A.C. - Huizingen 10 mei - De Onvermijdelijke Degradatie

Het is een gegeven: de sterkste interclubploegen stel je een paar maanden op voorhand op – op papier. En dan word je achterhaald door de realiteit: familiefeesten, schoolfeesten en kwetsuren. Uiteindelijk kregen we nog net een ploeg samen: 3 seniors, 3 juniors en 5 scholieren voor 14 nummers. Pluspunt: de bestelde bus kwam ditmaal wel opdagen. Minpunt: de hele namiddag wisselden regenbuien en windvlagen elkaar af. Zekerheid: we gingen vechten tegen de degradatie die we vorig jaar enkel dankzij het forfait van een andere club hadden vermeden.

Kort voor het begin van de wedstrijd kregen we te horen dat Katelijne Peeters als scholier volgens de reglementen toch niet mocht speerwerpen. Herschikken dus: supporter Sofie Nagels met rugproblemen en geleende kleren en sloffen dan toch maar kogel voor een paar puntjes, zus Lotte van kogel naar speer, en Katelijne naar de 4x400.

De prestaties dan. Els Deroose zette ons goed op weg met een PR op de 400mH (in de lage 69”), en met de overwinning in haar reeks werd ze 6de in het totaal – goed voor 7 punten. Maar het werd al snel duidelijk dat gewoon goede prestaties ons niet zouden redden in de hoogste VAL-afdeling. Lissa Van Damme op hoog (1m58) en Eline Van Doninck op ver (4.90m) en hinkstap sprokkelden nog behoorlijk wat punten, en Lotte Nagels haalde de meeste punten binnen met een 4de plaats op discus (34+ meter). Lien Boeykens liep een sterke tactische 800m met een 6de plaats als resultaat. De jonge scholieren (Loran Bal, Aaike Vermeulen en Annelies Horemans) liepen voor wat ze waard waren, maar op 100, 200 en 400 was de tegenstand gewoon te sterk. Hetzelfde gold voor Maja en Lotte Van Steenvoort op de afstandsnummers.

Al voor de aflossingen was het duidelijk dat we laatste zouden eindigen; toch gaven de meisjes nog een keer alles op de aflossingen. Als slotloper na Eline, Lissa, en Loran smaakte Aaike dit keer wel het genoegen om in de laatste rechte lijn van de 4X100 nog atlete te remonteren. In de 4x400 liep Annelies een sterke eerste aflossing, Els hield mooi stand, Katelijne gaf zich totaal op haar allereerste 400m, en Lien zette recht wat nog recht te zetten viel.

Slotsom: de verwachte laatste plaats was een feit, maar de ploeg had zich ondanks alles goed geweerd. En dat belooft veel goeds voor volgend jaar in tweede afdeling.

Paul Pauwels