Lessenreeks Najaar 2014

AC BREAK richt tweemaal per jaar een cursus Start to Run in, in het voorjaar, en in het najaar. En dit zowel in kern Brasschaat, als in kern Ekeren. Er wordt telkens een sessie ingericht voor absolute beginners, met als doel 5 km te lopen na 10 weken training, én een sessie van 5 naar 10 km. Joggers met jarenlange ervaring in Start to Run begeleiden de verschillende groepen naar hun doel.

 

Najaar 2014

Start to Run 0 - 5 km

De cursus voor beginnende joggers start in Brasschaat op dinsdag 16 september, in Ekeren op woensdag 17 september. Het doel van deze cursus is om iedere deelnemer 5 km te laten lopen na een trainingsprogramma van 10 weken.

Het trainingsschema bestaat uit 3 trainingen per week, die allemaal onder begeleiding kunnen afgelegd worden bij AC BREAK. Dit schema is al door vele honderden joggers met succes gevolgd. Aarzel dus niet om het te proberen. Ter illustratie, de eerste training duurt slechts 18 minuten, waarvan een groot deel wordt gewandeld.

Naast het lopen wordt er ook gestretched, en kunnen onze jogbegeleiders je informeren over wat er allemaal bij het lopen komt kijken.

Na afloop van de lessenreeks is er een testafname, waarbij 5 km op eigen tempo gelopen wordt.

Keep Running 5 - 10 km

Ook op dinsdag 16 september begint in Brasschaat de cursus voor joggers die al enige ervaring hebben. Hun doel is om de afstand van 10 km te bereiken na een trainingsprogramma van 10 weken.

Het trainingsprogramma is opgebouwd rond 3 trainingen per week, die allemaal onder begeleiding kunnen afgelegd worden bij AC BREAK. Ook bij deze lessenreeks is er een testafname gepland.

 

Trainingsuren en locatie

Brasschaat

De trainingen van de Start to Run sessies vinden plaats op dinsdag, donderdag en zondag. Er wordt afgesproken in de kantine van het Louis De Winterstadion in het park van Brasschaat. Na afloop kan je er nog genieten van een drankje.

DAG UUR LOCATIE
Dinsdag 19:00 u stadion
Donderdag 19:00 u stadion
Zondag 10:00 u stadion

Ekeren

De trainingen van de Start to Run sessies vinden plaats op woensdag, vrijdag en zondag. Op woensdag en vrijdag wordt er afgesproken aan de atletiekpiste, op zondag aan het kasteel van Hof de Bist, aan de Veltwijcklaan.

DAG UUR LOCATIE
Woensdag 18:45 u atletiekpiste
Vrijdag 18:45 u atletiekpiste
Zondag 09:00 u Hof de Bist

 

Praktische informatie

Op maandag 15 september vindt er om 19u00 een infovergadering plaats in de kantine van het Louis De Winterstadion in Brasschaat. Hier wordt meer uitleg gegeven over het schema, kledij en schoeisel. Je kan je die avond ook inschrijven. In Ekeren krijg je de nodige informatie voor de eerste les op 17 september, maar je bent ook welkom tijdens de info-avond in Brasschaat.

De prijs voor elke sessie bedraagt 25 €.  Daarvoor krijg je 10 weken lang persoonlijke begeleiding, een aangepast trainingsschema en je bent verzekerd voor de ganse duur van de training. Na afloop van de testafname volgt een receptie in het clublokaal, en worden de diploma's uitgereikt.

Bij verschillende ziekenfondsen kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen.

Inschrijven gebeurt bij voorkeur op voorhand via het inschrijvingsformulier op deze website. Betalen doe je ter plaatse, tijdens de infosessie of voor de eerste training. Je kan ook nog steeds ter plaatse inschrijven bij de jogverantwoordelijke.

De trainingen beginnen stipt. Zorg er dus voor dat je op tijd op de plaats van afspraak bent.  Voor de eerste training beginnen de inschrijvingen om een half uurtje voor het begin van de training (in Brasschaat om 18u30, in Ekeren om 18u15).

Wens je meer informatie? Neem dan contact op via het contactformulier (categorie: Joggers - Brasschaat of Joggers - Ekeren). Je vraag wordt dan doorgestuurd naar één van onze jogverantwoordelijken.

Na de Start to Run sessies biedt AC BREAK mogelijkheden aan om in groep te blijven lopen, en te trainen voor bepaalde wedstrijden. Dat kan door je aan te sluiten als jogger. Meer informatie vind je op de pagina's voor joggers en "aansluiten als jogger". Voor degenen die de Start-to-Run-sessie hebben meegedaan is er een voordelig tarief.

 

Voorjaar 2015

De voorjaarscursus start in maart. Van zodra de juiste data gekend zijn, zullen ze op deze website verschijnen.