Lessenreeks Najaar 2022

AC BREAK richt tweemaal per jaar een cursus Start to Run in, in het voorjaar, en in het najaar. Er wordt telkens een sessie ingericht voor absolute beginners, met als doel 5 km te lopen na 10 weken training, én een sessie van 5 naar 10 km. Voor wie reeds het 10km diploma behaalde zijn er doorlopend sessies van 10 naar 15 km, ideaal voor meer ervaren joggers die ooit eens willen deelnemen aan een 10 miles. Joggers met jarenlange ervaring in Start to Run begeleiden de verschillende groepen naar hun doel.

Najaar 2022

Start to Run 0 - 5 km &  5 - 10 km

De cursus voor beide sessies wordt dit najaar enkel in Brasschaat ingericht en start op dinsdag 13 september. Het doel van deze cursus is om iedere deelnemer 5 of 10 km te laten lopen na een trainingsprogramma van 10 weken.

Het trainingsschema bestaat uit 3 trainingen per week, die allemaal onder begeleiding kunnen afgelegd worden bij AC BREAK. Dit schema is al door vele honderden joggers met succes gevolgd. Aarzel dus niet om het te proberen. Ter illustratie, de eerste training duurt slechts 18 minuten, waarvan een groot deel wordt gewandeld.

Naast het lopen wordt er ook gestretched, en kunnen onze jogbegeleiders je informeren over wat er allemaal bij het lopen komt kijken.

Na afloop van de lessenreeks is er een testafname, waarbij 5 of 10 km op eigen tempo gelopen wordt.

Trainingsuren en locatie

Brasschaat

De trainingen van de Start to Run sessies vinden plaats op dinsdag, donderdag en zondag. Er wordt afgesproken in de kantine van het Louis De Winterstadion in het park van Brasschaat. Na afloop kan je er nog genieten van een drankje.

DAG UUR LOCATIE
Dinsdag 19:00 u stadion
Donderdag 19:00 u stadion
Zondag 10:00 u stadion

Praktische informatie

Brasschaat

Op maandag 12 september vindt er om 19u00 een infovergadering plaats in de kantine van het Louis De Winterstadion in Brasschaat. Hier wordt meer uitleg gegeven over het schema, kledij en schoeisel. Je kan je die avond ook inschrijven. 

De prijs voor elke sessie bedraagt 30 €.  Daarvoor krijg je 10 weken lang begeleiding, een aangepast trainingsschema en je bent verzekerd voor de ganse duur van de training. Na afloop van de testafname worden de diploma's uitgereikt.

Bij verschillende ziekenfondsen kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen. 

Inschrijven gebeurt bij voorkeur op voorhand via het inschrijvingsformulier op deze website. Betalen doe je bij voorkeur via overschrijving voor de start van de cursus op het rekeningnummer BE43 4151 1373 1101. Je kan ook nog steeds ter plaatse inschrijven bij de jogverantwoordelijke.

De trainingen beginnen stipt. Zorg er dus voor dat je op tijd op de plaats van afspraak bent.  Voor de eerste training beginnen de inschrijvingen om een half uurtje voor het begin van de training.

Wens je meer informatie? Neem dan contact op via het contactformulier (categorie: Joggers - Brasschaat). Je vraag wordt dan doorgestuurd naar één van onze jogverantwoordelijken.

Na de Start to Run sessies biedt AC BREAK mogelijkheden aan om in groep te blijven lopen, en te trainen voor bepaalde wedstrijden. Dat kan door je aan te sluiten als jogger. Meer informatie vind je op de pagina's voor joggers. Voor degenen die de Start-to-Run-sessie hebben meegedaan is er een voordelig tarief.