PK Indoor in Gent: viermaal goud, negen medailles

Het nieuwe jaar is uitstekend begonnen voor AC Break. Op het PK Indoor in Gent waren onze 22 deelnemende atleten goed voor negen medailles, waarvan vier keer goud. Catherine De Bie, Robbe Van Riel en Jaan Bal mochten zelfs tweemaal het podium op. Champagne!

Hoe zwaar er misschien ook mag gefeest zijn met eindejaar, onze atleten bleken op 7 januari goed uitgeslapen. We konden snel juichen voor Catherine De Bie. De eerstejaarsscholiere won vlot haar reeks op de 60 meter in 8.06 sec. In de finale spurtte Catherine naar een derde plaats in een nog scherpere 8.03 sec. Janie De Naeyer, bekend gezicht in Brasschaat, maar uitkomend voor HAKI, veroverde zilver in 7.81. De twee meisjes kwamen later op de dag op de 200 meter in dezelfde volgorde over de streep. Catherine liet 26.39 sec optekenen. Twee keer brons dus: knap!

Beetje hetzelfde verhaal daarna in de 60 meter juniores mannen. Jaan Bal won zijn reeks in een snelle 7.07. Dat was de tweede snelste tijd. In de finale kwam dat er niet helemaal uit: Jaan moest tevreden zijn met brons in 7.13 en opnieuw was het een HAKI-atleet (Maarten Saerens) die het zilver afsnoepte.

Het beste moest dan nog komen voor Jaan. Hij zegevierde fluitend in het polsstokspringen na een jump over 4,60 meter. In die discipline kwam er ook goed nieuws van Sam Ferny. Bij de scholieren meisjes mocht ze na een sprong over 2,60 meter een zilveren medaille afhalen.

Intussen hing er nog meer goud rond de nek van onze atleten. Dries Van Langenhove werd provinciaal kampioen op de 200 meter bij de junioren in 23.23 sec. Hij hield twee sprinters van Sparta Bornem af.

Op de 400 meter, nog steeds bij de junioren, was Dries Peeters oppermachtig. Hij won met meters voorsprong in 51.35 sec. Hoe sterk zijn generatie wel is bij AC Break, bewees ook Robbe Van Riel. In het verspringen pakte hij goud (6,23 meter). Daarna veroverde hij na een spannend duel met een AVKA-atleet nog zilver in het hoogspringen (1,92 meter).

Onze andere atleten vielen buiten de prijzen, maar de inzet was er niet minder om. Dank je Daphne, Yana, Caroline, Daan, Jef, Marit, Lieselotte, Julie, Fien, Britt, Jolien, Lander, Anna, Katelijne, Ameline en Stijn!

Volgende afspraken: het Kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren op 21 januari. Een week later, op 28 januari, heeft het KvV Alle Categorieën plaats.