Verslag Kapittelloop 2014

Logo Kapittelloop De resultaten van de Kapittelloop staan online.

Zaterdag 6 september werd de Brasschaatse Kapittelloop reeds voor de 27ste maal georganiseerd door de plaatselijke atletiekclub Break. Vorig jaar besloten de organisatoren in samenspraak met de gemeente de koers naar de verkeersvrije Bredabaan te verplaatsen. In een totaalpakket met het Kapittelkappen en het optreden van een muziekbandje gaf dit de wedstrijd een nieuw elan.

Stipt om 19u werd de Kids' Run op gang geschoten. Er waren twee reeksen voorzien. De jongsten liepen 400m en de oudere kinderen van het vierde tot het zesde leerjaar dienden 800m te overbruggen. De sfeer was geweldig, de atleetjes werden luid aangemoedigd door mama en papa, oma en opa en door nonkel Frans en tante Jeanne. Na hun wedstrijd kregen ze een prijzenpakket als beloning met daarin een medaille geschonken door de gemeente, een appel, een drankje en een frisbee schijf. Hun gezichtjes straalden.

 

Een kwartier later begon het grote werk. Er was een gezamenlijke start van de wedstrijden over respectievelijk 4, 12.5 en 21km plus een aflossing met ploegen van 5 lopers. Vermits de halve marathon dit jaar ook als provinciaal kampioenschap van Antwerpen gold, was dit een extra stimulans voor de deelnemers. Onmiddellijk na het startschot snelde de topfavoriet voor de halve marathon Ramdan Snoussi van Olse Merksem naar de leiding om deze niet meer af te staan. Als een metronoom liep hij elke van de vijf ronden in 14 minuten en kwam als verdiende winnaar onder luid applaus van het talrijk opgekomen publiek over de eindmeet in een tijd van 1u09’32”.Proficiat voor deze knappe prestatie. Als 2de tikte Tom Van Dyck aan voor Roel Wouters en Werner Roels, allen Break. Toelants Stefan vervolledigde het podium als 5de. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Elly Kerstens die 1u24 nodig had voor haar 21km. Veerle Maréchal en Anneleen Bosmans waren haar eredames.

 

De organiserende club Break was de grote slokop wat provinciale kampioenen betrof. Niet minder dan vijf atleten gingen in hun categorieën met de titel “lopen”. Anneleen Bosmans, Roel Wouters, Dirk Vermeiren, Percy Pauwels en Julien Matthyssen waren de gelukkigen. Verder noteerden we als provinciaal kampioen: Veerle Maréchal (Lierse), Tampère Mark (Kapellen) en de eeuwig jonge Dré Schrans van Olse Merksem.

 

In de aflossingswedstrijd namen er maar liefst 5 ploegen deel van de Brasschaatse triatlonclub (BRTC). Toch moesten ze de wisselbeker laten aan de Gooreindse Atletiekvereniging. BRTC haalde wel zilver en brons binnen. Welke sportclub of bedrijf gaat volgend jaar deze uitdaging aan?

 

Het podium van de 12 km dames was volledig Break getint. Als eerste kwam Joke Deschacht over de meet gevolgd door Stéphanie Van Landeghem en Lotte Van Steenvoort. Bij de heren won Niels Goderis voor Jawad Challouki en de plaatselijke Dries Van Dyck.

Bij de 4 km kregen we de volgende podia: Vicky Leysen, Jeanneke Scheirs en Ines Michielsen bij de dames en Gijs Peeters, Shaun Malone en Ruslan Poliashuk bij de heren.

 

Na de wedstrijd heerste er nog een gezellige sfeer op het Kerkplein waar de lopers en de supporters nog lang konden nakaarten over de wedstrijd bij de drankmobiel waar onze lieftallige dames en stoere Breakers schuimende biertjes tapten. De reacties van de meeste deelnemers waren unaniem positief. Een goed onthaal, prima opvang na de wedstrijd (met drank, fruitsla en een rozijnenkoek) en een snel parcours. Wat wil je nog meer? Daarom wil AC Break alle deelnemers, vrijwilligers, helpers, en sponsors …, bedanken voor de steun en tot volgend jaar voor de 28ste editie. 

 

De resultaten kan je hier terugvinden.