Verslag VAL-Jeugddag 28/02/2015

Vroeg uit de veren ! Op zaterdag 28 februari om 7u30 vertrokken de pupillen Stijn, Jinse, Alesia en Kathy richting Gent voor een dag vol sport en spel op de 26ste jeugddag van de Vlaamse Atletiekliga ten voordele van kom op tegen kanker.

Al bij de aankomst werden we meteen hartelijk verwelkomd met een pakket vol lekkers en een duidelijke planning van de dag. 
 
 
Om 9u30 gingen de activiteiten stipt van start met voor onze ploeg een uithoudingsloop van 5 minuten, een aflossing 4 x 200m en een spurt over een opblaasbaar hindernisparcours. Het volgende uur moesten we touwtrekken, een puzzel maken (al lopend de stukken verzamelen)  en speerwerpen met een mousse mini-speer. Vlak voor de middag stond er een hindernisparcours met een reuzegrote bal op het programma, 40 m hordelopen (hier won Kathy m 8.62 sec) en een gezamelijke kettingsprong (we haalden 7m60). 
 
Tussendoor werden ook onze 'hersenen' getraind en moesten we opzoek gaan naar 20 kwisvragen die verspreid hingen in het ganse gebouw, sommige hingen zeer goed verstopt achter een paal of zelfs aan de onderzijde van een trap. Al bij de middagpauze hadden we alle oplossingen gevonden, nu maar hopen dat we ook de shiftingsvraag goed gegokt hebben. 
 
Na de middag begonnen we met een les step-aerobic, discusrollen in hokjes met punten en een evenwichtsoefening op 1 been op een smal balkje staan en dit 20 sec volhouden. Vervolgens werden we verwacht bij de leukste attractie van de dag 'the canonballs', een groot luchtkussen waar we door moesten lopen terwijl anderen ons konden omduwen door grote ballen ons richting te lanceren. We haalden heelhuids het einde en dan was het onze beurt om ballen te lanceren, dit was veruit het meest hilarische onderdeel van de dag. Uiteraard moesten we weer verder want er stond nog meer leuks op ons te wachten: gooien met kersenpitzakjes in gaten en  een uitputtingsloop rond kegels.
 
Om 14u45 konden we met gans onze club op de foto met Hanne Claes, meervoudig Belgisch Kampioene 200m,  bij de meeste clubs was het wringen om allemaal op de foto te passen, maar met ons viertjes lukte het vrij makkelijk :-) 
 
En nog was het niet gedaan, het laatste uur moesten we een zo hoog mogelijke toren bouwen met houten blokken, vervolgens met een medecinbal zo ver mogelijk werpen en als laatste proef stond de 30 m sprint op het programma. Alesia had hiervoor nog de meeste energie en liep 5.27 sec. 
 
Als afsluiter van deze fantastische dag werd iedereen verzameld op een middenplein voor een aangrijpende aerobicsessie op de tonen van 'Eye Of The Tiger' om de atleet Thomas Van Der Plaetsen een hart onder de riem te steken en te steunen in zijn strijd tegen kanker. 
 
Nog een dikke pluim voor de organisatie die dit grote evenement prachtig georganiseerd hebben, alles verliep heel vlot, zonder wachttijden en voldoende afwisseling in de proeven. Wij zijn er zeker bij de volgende editie weer bij met hopelijk meer leden van onze club ! 
 
Bedankt mama Kris voor de sportieve begeleiding en het rijden naar het verre Gent :-) 
Bedankt mama Veerle voor het uitstekende verslag!
 
Hopelijk kunnen we volgend jaar met een grotere delegatie naar Gent afzakken!