februari 2020

Atletiekkamp Brasschaat 2020

Wegens de langdurige onzekerheid over het mogen organiseren van sportkampen en het gebruiken van de accommodatie, zien we ons genoodzaakt om het atletiekkamp van 6 tot 10 juli te Brasschaat te annuleren. Wij wensen ons te verontschuldigen voor het ongemak. De reeds betaalde inschrijvingsgelden zullen spoedig terugbetaald worden.
We bekijken nog of we een alternatief kunnen voorzien in augustus.
 

Start Olympisch Jaar te Ekeren

Op zondag 01 maart 2020 starten we met het Olympische loopjaar in Ekeren. Na onze geslaagde Olympische Vlagophaling op zaterdag 16 februari van Berendrecht naar Ekeren, start op zondag 01 maart het Olympische jaar te Ekeren. Het marathon (+ ½ marathon) schema neemt dan een aanvang met een 15km loop. Viermaal per week kan er getraind worden. Reeds 36 lopers van onze groep slaagden in hun marathondebuut. Er wordt getraind op maandag – woensdag en vrijdag om 19h15 en op zondag om 09h30. Het schema loopt tot 12 september, dag van de Olympische Night Marathon in Antwerpen. ( 100 jaar na de Olympische Marathon te Antwerpen ). Alle informatie over het schema kan je bekomen voor - tijdens en na onze kennismakingsloop op zondag 01 maart te Ekeren. De eerstvolgende weken na 01 maart kan je nog steeds instappen in ons loopschema. Kom vrijblijvend meelopen met onze “Kennismakingsloop”.

Trainingsuren kern Ekeren

Tijdens de krokusvakantie is er een aparte trainingsregeling in kern Ekeren. Enkel de buitentrainingen op woensdag en vrijdag gaan door. De zaaltrainingen gaan niet door.

Na de vakantie starten we met de zomertrainingen, wat wit zeggen dat de locatie en uren veranderen. Deze kan je hier terugvinden. 

Op woensdag 4/03 en vrijdag 6/03 organiseren onze trainers een infomoment voor alle ouders over de zomertrainingen en -wedstrijden.

Olympische Vlag al lopend van Berendrecht naar Ekeren gebracht

’s Morgens om 08h00 vertrokken 9 lopers van op het Kristus Koningplein te Ekeren om de Olympische Vlag in Berendrecht te gaan ophalen ( afstand 16 km ).

Afspraak was 09h30 in Berendrecht voor de plechtige overhandiging van de Vlag. Deze Olympische Vlag maakt dit voorjaar een tocht doorheen alle districten van Antwerpen. In april zal ze dan eindigen in Antwerpen zelf voor de officiële opening van het Olympische jaar in Antwerpen. Honderd jaar nadat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden.