In memoriam Denis Fraeyman

Op vrijdag 11 februari hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Denis Fraeyman.

Na een lange voorgeschiedenis als (prof)voetballer en trainer/coach bij Royal Antwerp FC startte Denis in 2007 op 48-jarige leeftijd zijn jogging carrière bij AC Break met een nieuw doel voor ogen “de 10Miles lopen”. Dit doel werd al snel bereikt en samen met vele andere joggers werkte hij in verschillende loopgroepjes zoals “Oep’t Gemakske” en andere verder aan zijn loopconditie.

Tot in mei 2016 de coach-kriebels weer de overhand namen en hij samen met de huidige kern zijn eigen groepje opstartte, “Run For Fun”. Doel van “Run For Fun”  was om meer gericht te trainen op bepaalde loopevents, nog meer te genieten van het samenlopen, maar ook om een extra forum te bieden aan joggers die met succes de Start-to-Run 5-10km beëindigd hadden. Deze mensen een perspectief en uitdaging te bieden om te blijven joggen en hun conditie verder op te bouwen.  De deur van “Run For Fun” stond (staat) steeds open. Samen met de andere coaches ijverde hij ervoor om de anciens met getrainde conditie samen te laten lopen met de starters die nog moesten openbloeien. Degelijke schema’s werden op punt gesteld waarin uithouding, interval en sprint elkaar afwisselden.

Door zijn charismatische coaching stijl slaagde hij erin StR’ers aan de club te blijven binden en hun geloof in eigen kunnen te motiveren. Velen die ooit blij waren die verschrikkelijke 5km behaald te hebben bleef hij aanmoedigen en liepen nadien samen met hem zijn favoriete 10Miles of zelfs een halve Marathon in o.a. Kasterlee of Francorchamps. Denis was niet alleen de man van de sport maar ook van de après-sport en hij introduceerde de “Blijven Plakken” elke laatste donderdag van de maand. Samen met een natje en een droogje onze belevenissen bespreken en een hechte vriendschap opbouwen.  Mede dankzij hem bleven velen niet enkel komen om aan hun conditie te werken maar ook voor de leuke sfeer en zijn kritische humor tijdens een training.

Helaas sloeg in 2019 het noodlot toe en werd Denis getroffen door ernstige ziektes die vele operaties vereisten. Ondanks dat Corona toen ook uitbrak gaf Denis de moed niet op en bleef zijn positieve zelve om steeds weer zijn loopschoenen aan te trekken zodra de situatie het toestond.
Toen Willy in 2021 te kennen gaf opvolging te zoeken om de Start-to-Run 0-5km te begeleiden stond Denis ondanks zijn zwakke gezondheid weer paraat en begeleidde afgelopen herfst deze starters.
Enkele weken geleden, aan de vooravond van alweer een nieuwe operatie hoorde we hem nog zeggen “Mijn 2e nier gaat eruit, voor de rest van mijn leven aan de nierdialyse, maar hey, vanaf april lopen we weer samen”. Helaas was deze operatie er eentje teveel, een inwendige bloeding nadien velde hem.

Een boegbeeld van de club, onze loopmaat, is heengegaan, we gaan je missen coach !